Project Social [Distancing] Fabric

Update | 18.04.2020

Dit project heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen: in vier dagen hebben meer dan 100 mensen zich aangemeld.

Helaas houdt dat ook in dat we de grens van ons budget voor materiaal en verzendingskosten bereikt. We moeten Karim ook even laten rusten, want hij tekent alles met de hand. Dus gaan we ervoor zorgen dat alle enveloppen verzonden zijn naar de mensen die zich voor 18 april hebben aangemeld, en daarna drukken we even op pauze, zodat we verder kunnen plannen.

Ondertussen kunnen jullie je nog steeds registreren voor de wachtlijst. We sturen jullie zo snel mogelijk bericht.

Nogmaals, van harte bedankt voor jullie enthousiasme.

Wees veilig, wees gezond en borduur ze. Deel alsjeblieft jullie foto’s, we kijken er naar uit om jullie werk te zien.  #theworldmakers #karimadduchi #socialdistancingfabric

Love & Thanks

Karim & The World Makers

Het Social [Distancing] Fabric Project | 13.04.2020

Een collectief borduurwerk maken van op je eigen sofa.

We sturen je naald, draad en stof met een ontwerp van Karim Adduchi. Je kan het doek borduren volgens je eigen smaak, met je eigen kleurenkeuze en je eigen techniek. 

Als je borduurwerk af is, stuur het dan terug naar ons. Na de lock-down gaan we al jullie bijdragen aan mekaar rijgen tot een groot kunstwerk, waarbij we jullie uitnodigen om het persoonlijk te komen bekijken. Zo hebben we een gedeelde herinnering aan deze periode, een verhaal waar we allemaal deel van zijn. 

We gaan ons best doen om mensen te bereiken voor wie social distancing bijzonder zwaar is, zoals mensen in asielcentra en ouderen.

Foto’s van je werk kan je delen op social media: #socialdistancingfabric #theworldmakers #karimadduchi . 

FAQ

Over het borduurwerk

Het borduurwerk zal ongeveer 10-12 uur in beslag nemen. Het ziet eruit als op de foto (links).

Mag ik andere kleuren gebruiken dan jullie me sturen?

Ja natuurlijk, als je eigen draad hebt met andere kleuren, kan je deze ook gebruiken. Je mag verschillende kleuren gebruiken of een monochroom werk maken. Daar ben je helemaal vrij in.

Heb ik nog iets anders nodig dan wat jullie me sturen?

Ja. Je hebt een borduurring nodig en een schaar. Borduurringen zijn er in verschillende maten. We bevelen een ring aan van 10-15 cm diameter. Deze kan je online kopen, ze kosten ongeveer 5 euro.

Kan ik alleen meedoen als ik heel goed kan borduren? 

Nee. Sommige deelnemers hebben nog nooit geborduurd, anderen hebben jaren ervaring. Het is niet heel moeilijk, zelfs als een volledige beginner.

Kunnen jullie me een paar tips geven over de techniek? 

Het is makkelijkst als je eraan denkt als binnen de lijntjes kleuren. We gebruiken voornamelijk de satijnsteek (ook platsteek genoemd). Je kan tutorials online vinden. Hier vind je inspiratie:

hoe de stof in de borduurring te klemmen

hoe doe ik de satijnsteek 

Tips vanuit het atelier

Ervaring heeft ons geleerd dat het wijsheid is geen eten, geen drinken, geen sigaretten in de buurt van het borduurwerk te hebben. Was je handen voor je begint te borduren. Ongelukken gebeuren, en voor je het weet zit je borduursel onder de nutella of rode wijn. Mensen met poezen, sterkte. Iedereen weet dat poezen zich in een regellozen dimensie bewegen.

En, om poezen, honden en kinderen veilig te houden: laat geen naalden rondslingeren. Berg alles veilig op wanneer je klaar bent met borduren die dag.

Is er een deadline?

Nee. Want we kunnen niet samenkomen om alles in mekaar te naaien tot na de lockdown. Het zou fijn zijn als je het kan terug sturen zo gauw het af is. 

Waar stuur ik mijn borduurwerk heen als het af is?

Je kan het opsturen naar: Studio Karim Adduchi | Wiltzanghlaan 60 | 1061 HC Amsterdam.